miércoles, 13 de febrero de 2013

EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

COM EVITAR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI?
A LA CLASSE DEL  PRE PQPI HEM LLEGIT UN ARTICLE SOBRE EL TEMA I HEM TRET LES NOSTRES CONCLUSIONS:
TEMA: IDEES PER PREVENIR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI


-COMPRAR AMB SENY

-PLANIFICAR ELS ÀPATS

-VERIFICAR LES DADES DE CADUCITAT

-ULTIMA SECCIO DE COMPRA: PRODUCTES REFRIGERATS I CONGELATS

-CUINAR LES QUANTITATS JUSTES QUE NECESSITO

-SI SOBRE MENJAR MENJAR-LO EL DIA SEGÜENT O CONGELAR-LO PER MENJAR AL CAP D’UNS DIES

-CONSERVAR BÉ ELS ALIMENTS

-NETEJAR LA NEVERA CADA 15 DIES PER A QUE NO HI HAGI BACTERIS

-TREURE LA FRUITA QUE S’HA FET MALBÉ, LA FRUITA PODRIDA TAMBÉ ACABA PRDRINT LA BONA, S’HA DE LLENÇAR O NO ESPERAR A QUE ES FACI MALBÉ.

-CUINAR AMB SENY TENINT EN COMPTE LES PERSONES QUE SEURAN A TAULA, PER EVITAR QUE HI HAGI MASSES RESTES DE MENJAR A LA NEVERA

-MENJAR ABANS EL QUE CADUCA ABANS

-APROFITAR LES RSTES DE MENJAR PER CUINAR ALTRES COSES: AMANIDA FREDA AMB LA PASTA QUE HA SOBRAT , COCA AMB ELS OUS I LA MANTEGA, TORRADES DE SANTA TERESA AMB EL PA SEC, SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I TOMÀQUETS, ETC

No hay comentarios: